Biltillbehör

Jag gjorde mitt egna lilla test av led ramper

Snart är det sommar men jag ligger i trots att jag just nu har en makalös tidsbrist på schemat. Men man ska inte klaga dessa tider då det finns folk som har det betydligt värre än mig själv. Jag har, som några av er vet, testat flera LED-ramper under åren som gått. Och nu har jag varit i farten igen då jag kommit över information som understryker att en den effekt som ett fordons led-ramp avser inte alltid överensstämmer med det som står på kartongen. Så vad passade sig då bättre än att jag själv utförde ett test. Igen.

Med bland mina tävlande fanns bland annat ljusramper från Rigid, Oledone och en ramp som jag blev väldigt positivt överraskad över. Jag utgick ifrån de parametrar som tillverkaren själv säger sig skriva under på. Däribland hittar vi stabilitet, ljusbild och uppgiven kastlängd.

Generellt så höll samtliga av dessa tre utförare hög nivå på sina produkter. Jag kände mig inte vilseledd på något sätt utan var i det stora hela nöjd med ramperna. Den som verkligen stod ut var överraskningen, nämligen X-Vision, som kanske mest på grund av sin blygsamma prislapp i relation till dess kraftfulla prestanda fick mig nästan lite chockad. X-Vision är även den som jag har varit mest spänd på att prova eftersom de andra aktörerna har jag använt mig av innan, fast i andra utföranden.

I höstas provade jag en ramp av ett mindre och billigare märke, och där behövde jag bara testa den en kort stund för att förstå att leverantörens “700 meters kastlängd” snarare visade sig vara 7 meter. Med detta sagt känns det säkrare att använda sig av större tillverkare, i alla fall om man vill ha det som utlovas i produktbeskrivningen.